Unieke begeleiding

Herd Management Adviseur

Wij geven veehouders advies en begeleiding op maat. Door hun gegevens te analyseren via een speciaal programma, kijken we naar mogelijke verbeteringen aan de voeropname of aan de melktoestemmingen bij de DeLaval VMS melkrobot, zodat de dieren meer melk produceren.

Ook geven we informatie op het vlak van medicijnregistratie. De strikte wetgeving verplicht veehouders immers te weten hoeveel antibiotica ze gebruiken en dit met coderingen bij te houden.

Een paar keer per jaar nodigen wij veehouders uit voor een presentatie over ons Herd Management programma, de ideale gelegenheid om van elkaar te leren.

Heeft u interesse om zo’n bijeenkomst bij te wonen? Stuur ons een e-mail en wij houden u graag op de hoogte.

Herd navigator

Dit product is uniek in de Benelux en heeft een duidelijke meerwaarde. De Herd Navigator is een managementtool die laat weten wanneer een koe tochtig of drachtig is of wanneer de voeding dient bijgestuurd te worden.

Hoe werkt het? Tijdens het melken wordt er automatisch een melkstaal genomen dat naar het analyse-toestel wordt gestuurd. De resultaten worden na verwerking op de computer weergegeven. Heel handig is dat de Herd Navigator zelf de koeien uitkiest via een biomodel waarvan een staal genomen moet worden, bij welke melkbeurt en voor welke parameter.

BCS camera (body conditie score camera)

Een onmisbare hulp bij het juist voeden van uw koeien!

Deze camera scant de conditie van de koe en meet of ze te vet of te mager is. Haar gewicht (aangeduid in punten) heeft immers invloed op de vruchtbaarheid en de voerkost. Door dieren de aangepaste, bijvoorbeeld minder energierijke voeding te geven, zijn ze in betere conditie, beter vruchtbaar en beter te insemineren.

Vraag uw offerte aan.

Laat hier uw gegevens achter, dan contacteren we u voor een afspraak.

  Bezig met versturen...